20 Kasım 2011 Pazar

Cinayet Romanları severlere Simon Beckett - Ölümün Kimyası - Kemiklerin Şifresi

En sevdiğim kategorinin cinayet romanları olduğundan bahsetmiştim değil mi?.  Şimdi bu kategoriye giren iki kitap tanıtacağım..

Kitaplar ‘Ölümün Kimyası’ ve ‘Kemiklerin Şifresi’ … Yazarımız Simon Beckett. Kitaplar ithaki yayın evi tarafından yayınlanmıştır. Sayfa sayıları sırasılar 400 ve 404 tür, fiyatları ise 18 ve 22 TL’dir.

İlk kitap “Ölümün Kimyası”. Kitaplar birbiri ile bağlantılı olmasa da başkarakterimiz aynı ve ikinci kitapta birinci kitapta olanlardan birazcık bahsetmektedir. Ama bu okumaya engel değil. Nerden mi biliyorum ben önce ikinci kitabı okumuştum. Ve bu bloğu yazmaya karar verdiğim arkadaşlarla nerede kalmıştık seanslarımızdan birinde Kemiklerin Şifresi’nden bahsederken arkadaşlarımdan biri aslında bunun ikinci kitap olduğunu fark etmemi sağlamıştı. Ve ikinci kitabı okuyup hemen gidip birinci kitabı da aldım. Oldukça keyif aldığımı söylemek isterim.

Kitapların konusuna gelecek olursak eğer…  “Ölümün Kimyası”: Adli tıp uzmanı David Hunter kendisini mahvoluşun eşiğine getiren bir trajedinin üstüne eski hayatını terk edeli üç yıl olmuştur. Norfolk'un ücra bir köyünde doktor olarak çalışmakta ve geçmişini arkasında bıraktığına inanmaktadır. Yabancı olarak görüldüğü bu ücra yerde kabul görmüş hatta arkadaşlar bile edinmiştir. Ancak bu durum  aynı zaman arkadaşı olan Sally Palmer'ın cansız bedeninden geriye kalanlar bulunana kadar sürmektedir... Ceset vahşice kesilip biçilmiştir. Polis katili bulmak için Hunter'ın uzmanlığına ihtiyaç duymakta, o ise bu işe karışmamayı umutsuzca istemektedir. Sonra bir kadın daha ortadan kaybolur ve Hunter'a sığınaklık etmiş olan o birbirine bağlı toplum kocaman bir korku ve paranoya girdabında boğulur. Katil kim? Bu olaylar kim tarafından gerçekleştirilmektedir.

İkinci kitap “Kemiklerin Şifresi”: İskoçya'nın uzak Hebrid adalarından biri olan Runa'da, adli antropolog Dr. David Hunter'ı tüyler ürperten bir keşif beklemektedir. Neredeyse tamamen yanıp, ayakları ve bir eli sağlam kalmış bir ceset bulunmuştur. Yerel polis kaza sonucu ölüm raporu vermekte acelecidir, ama Hunter'ın içgüdüleri aksini söylemektedir: Karşılarındakinin bir cinayet vakası olduğu kanısındadır. Gerçekte Runa ilk anda göründüğü gibi huzurlu bir toplum olmaktan çok uzaktır... ve yanmış ceset de onun karanlık sırlarından sadece biridir. Derken Atlantik'ten gelen fırtına adaya ulaşır ve bütün elektrik sistemi çöker, anakarayla bütün bağlantı kesilir. Fırtına kasıp kavururken, cinayetler de arka arkaya gelmeye başlar...

Üçüncü bir kitap daha var.. “Ölülerin Fısıltısı”.. Siparişimi verdim.. Bitirdiğimde onunda sizlerle paylaşacağım..

Cinayet romanlarından hoşlananların ilgisini çekeceğinden eminim.  CSI dizilerini seviyorsanız eğer kaçırmayın okuyun derim ben.. Yazarımız Simon Beckett  David  karakterini yaratırken kendi deneyimlerinden yararlanmış. Buda olaylara daha bir gerçeklik katıyor.. Katilin kim olduğu bulmak ve olayların işleyişini okumak inanılmaz keyifli ve heyecan doğurucu.. Kitapların sonuna gelmeden katilleri tahmin edebilecek misiniz dersiniz.

Keyifli okumalar…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder