24 Eylül 2011 Cumartesi

Dersimiz Cinayet

Sırada en sevdiğim tarz var “Cinayet romanları” J.. Cinayet romanlarına hayranım. İpuçlarını bulmak, ipuçlarını birleştirmek ve sonunda katilin kim olduğunu tahmin etmek çok eğlenceli.  Bence böyle kitaplar insanların bakış açılarını genişletiyor. Hatta unutkanlığın azalmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kitabı okurken sürekli arka planda olayları analiz edip, katil kim acaba diye düşünüp duruyoruz.. J

Cinayet romanları diyince bence akla ilk gelen yazarlardan biridir Agatha Christie. Okuduğum ilk kitabı annemin gençliğinde aldığı ABC cinayetleridir ve bu tarz kitapları sevmeme vesile olan kitaptır. Bu kitabı okuduktan sonra kendimde cinayet romanı yazmaya çalışmıştım. Piyasada benim adımla yayımlanan bir kitap olmadığına göre evet başarılı olamadım. Ama bu hayalim hala baki yazacağım gelecekte bir gün J..

Şimdi tanıtacağım kitap Agatha Christie’nın ABC cinayetleri olmasa da en az onun kadar zevkle okuduğum başka bir kitabı.. Kitabın adı Dersimiz Cinayet  ( evet başlık için biraz ilham aldım J ) Kitap 159 sayfa ve 10 TL.
Kitap aslında klasik bir Agatha Christie kitabı. Kitabın ana karakteri Hercule Poirot. Hikayeyi  Poirot’un arkadaşından dinliyoruz. Buda olayı ilgi çekici kılıyor.
Kısaca kitabın konusundan bahsetmek gerekirse: Mösyö Hercule Poirot arkadaşıyla seyahat ederken Mösyö P.T. Renauld’dan bir mektup alır. Bu beyefendi, Hercule Poirot’u tutmak istemektedir ve bu nedenden dolayı Mösyö Poirot’u acilen Fransa’daki evine davet ediyor. Tabii ki Hercule Poirot meraklanır ve bu fırsatı kaçırmak istemediği için gitmeye karar verir. Ancak Renauld’un Fransa’daki evine gittiklerinde sabah beyefendinin öldürüldüğünü öğrenirler. Ve Mösyö Poirot kolları sıvar.
Kitabı okurken çok meraklanacağınıza eminim.. Bakalım cinayeti kimin işlediğini Mösyö Hercule Poirot’tan önce çözebilecek misiniz J..
Keyifli Okumalar…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder